6 dec. 2010

Köpa ben

Efter att ha genomfört kvällens 3x20min på Järnhästen vet jag vad de stackars kronorna jag tjänade på Saabs godhet borde gå till. Ett par bättre begagnade ben är vad gubben skulle behöva, vekheten från lördagens dubbelpass satt kvar mer än önskvärt.

Redan när jag startade den tredje intervallen kände jag mig som ett  Jas-plan på väg in för landning, det vill säga allt annat än stabil. Med en flackande blick och tankar som var allt annat än positiva drog jag i gång den sista 20-minutaren. Som vanligt när känslan av vekhet infinner sig börjar hjärnan att skicka ut signaler som försöker inbilla mig att den är starkare än kroppen, tankar som säger att bara du klarar10 min kan du kliva av sedan kommer tidigt. Hela tiden är det en strid mot dessa negativa tankar, vem är starkast egentligen? Till sist har även dessa sista 20-minuter gått och ruset börjar att infinna sig, återigen är demonerna besegrade och tankarna som att det skulle nog ha gått att öka några watt börjar genast att dyka upp.
Siffrorna till höger talar sitt tydliga språk. Veckans första träningspass var allt annat än en solskenspromenad. Det finns en hel del att jobba på under årets mörka period. Jag kommer forsätta att mata tjugor fram till nyår och då är det dags för ett nytt test för att sedan gå in i nästa fas av vinterns aktiviteter.
Nu är det dags att krypa till sängs om jag skall orka med en hård dag på kontoret i morgon.
God natt och sov gott
/Tony


Tröskel 3x20 min


2 kommentarer:

  1. Det låter som en redig plan!

    SvaraRadera
  2. Ja, Tom men det är ju som det är med planer, de kan lätt raseras när vardagen gör sig påmind. Det är ändå skönt att ha något att fokusera på då det lätt blir pytt i panna annars.

    SvaraRadera