4 dec. 2010

Smartass


En dagens
 


Även ett avbrutet pass är ett pass. Tänkte köra Sweetspot (SST) 3x20 min med avslut i Vo2 zon på alla tre intervallerna. Märkte redan efter ett par minuter in på första när jag kikar på pulsen att allt inte stod rätt till, normalt när jag kör SST ligger pulsen på runt 140 bpm och riktigt där var den inte, snarare en bit över 150 bpm. Känslan var dock att det gick väldigt lätt så smart som jag är fortsätter jag som om allt är som det skall. En normalbegåvad person skulle ju ha avbrutit passet redan fem minuter in på första intervallen men nu är jag ju inte riktigt 100 så naturligtvis blir det även en andra intervall denna med en ytterligare pulshöjning med 5-8 slag. Efter denna intervall fick jag så äntligen svar på varför Mensa jagar mig i tid och otid och vill ha mig som hedersmedlem. Ja just det tro det om ni vill men gubben klev av och avbröt passet. Hur ofta har det hänt? Typ aldrig, men nu är det ju så att även gamla gubbar veknar med åren, frågan är bara vad detta skall leda till? En ny trend eller det kanske är så att avbrutna pass blir det nya vita. Nej nu hinner jag inte skriva mer, det är julpynt och städning på G så jag måste sätta mig och kolla på det i stället för att slöa här framför datorn.
/Tony

Morgonjogg

Efterrätt
Efter att ha klämt i mig en hel Tacobuffé en flaska vin och avslutat det hela med lite glass kändes det skönt att efter en liten sovmorgon ge mig ut på en liten morgonjogg.
Nu är det dags för klädbyte och sedan grensla järnhästen för att kolla lite på vinterstudion och samtidigt passa på att bränna lite. Vad det blir för typ av pass får känslan bestämma.

3 dec. 2010

Redcord

 Nu jäklar är det dags att börja köra seriös bålstabilitetsträning, jag har använt mig av Redcordremmar under några år på gymet och rätt använt är det ett oerhört effektivt redskap för att bygga upp stabilitet i framförallt bålen. Planer på att skaffa egna att ha hemma har funnits en längre tid och nu är det dags att komma till skott så på lunchen i dag blir det ingen löprunda utan då drar jag i väg och hämtar mina egna. Med tanke på hur mycket man kan variera övningarna med dem lär jag inte ha några fritidsproblem i helgen. Det finns en del sköna övningar i klippet från Youtube så på måndag när träningsvärken sätter in beöver jag nog en sekreterare på jobbet om det skall bli något gjort . Det är med slyngetraening som de säger i norge är ju något som enligt sägnen har gjort Thor Hushovd till den värlsmästare han är i dag. Läs mer om det och vad Thor säger själv här. Javisst ja biljäveln, den glömde jag bort i ruset av att snart lägga vantarna på mina nya träningsvänner.
Enligt verkstaden är det förmodligen generatorn och den är ju inte gratis 6000 Sek plus arbete. Tack för den, det ger ju lite extra frustration som man får pressa ur kroppen under helgen.God morgon

Den där planen som innehöll tidigt sänggående gick ju upp i rök. Efter det som hände med bilen på väg hem i går med  bärgning, hyrbil och en dryg väntan kom jag i säng långt efter midnatt. Jag fick lyckligtvis en riktigt skön hyrbil. Audi A4 med en avsevärt vassare dieselmotor än vad jag har i Saaben så i morse var bekymren med dubbelfilsgasare som bortblåst. Tack Falck för det, nu kommer bilbytartankarna att snurra med oanad hastighet i huvudet den närmaste tiden. Nu ringer bilverkstaden  så jag återkommer med besked.
Ha det så gött
/Tony

2 dec. 2010

Biljävel

Med en sådan start på dagen som jag hade i morse behöver man ju inte vara president i mensa för att räkna ut att det inte skulle sluta lyckligt. På hemväg från jobbet började det blinka och plinga i instrumentpanelen på biljäkeln! Först var det ABS och antisladd, det tog dock inte lång tid innan det såg ut och lät som värsta tivolit. Familjen Griswalds julbelysning hade sett ut som en dämpad sovrumsbelysning i jämförelse. Killen på Falck som jag talade med i telefon frågade om jag ringde från en flipperhall. Ja vad säger man, lyckligtvis var det ju endast -15°C så man slapp ju frysa i väntan på bärgaren. Bitter? Nej inte jag inte, en sådan här sak är ju precis vad alla längtar efter så här inför julhandeln. Nej nu är det dags att tömma barskåpet.
God natt.
/Tony

Dagens lunch.

Koffeinkick
Då jag kände mig lite seg och hängig inför dagens lunchjogg som enligt plan är att betrakta som ett återhämtningspass, tänkte jag att det är bäst att få en liten kick för att piggna till. Det visade sig fungera lite väl bra då jag hade svårt att hålla ner tempot på planerade 5.30/km. Passdata kommer att finnas här så snart jag får fatt på en USB-sticka för nedladdning.
Småkallt
Som ni ser var jag så uppe i varv av kaffet att jag inte ens klarade av att få på mig mössan åt rätt håll. Nu är det är dags att återgå till arbetet.

Ha det så gött
/Tony

Ny säsong nytt vapen

LiteSpeed C1R
Detta är cykeln jag och mina lagkamrater i vårt nya team kommer att använda oss av under nästa säsong Ramen är en LiteSpeed C1R, växelgrupp är Sram Red med ett Quarq vevparti och Speed Play-pedaler. Hjulen är från Reynolds och på dessa sitter det däck från Vredestein. Styre, styrstam och flaskhållare är från New Ultimate. Vi kommer även att använda oss av Garmin Edge 800 för att hålla koll på var vi befinner oss och hur mycket vi orkar ta i. Till sist sadeln som är en fi´zi:k, Antares Braided. Detta är en cykel som garanterat kommer att ge oss många härliga mil under 2011, det lilla jag har hunnit att testa den har skapat en enorm längtan efter sommar sol, och böljande vägar. Jag kommer under de kommande dagarna att här på bloggen presentera teamet och de killar som som kommer att ingå i det.

Ha det så gött
/Tony


Morgontrött och gubbgring


Äntligen är jag framme på jobbet. En väckarklocka ringde på tok för tidigt, eller ja egentligen är det så att jag gick och la mig alldeles försent i går. Att börja dagen med att stressa ut i en bil som är kall på grund av att värmaren hade stängts av när det var tänkt att jag skulle komma i väg. Väl ute på vägen visar det sig att ett gäng dubbelfilsgasare och mäniskor som använder blinkersen för att visa åt vilket håll de redan har kört har bestämt sig för att ha morgonmöte i trafiken. Nu skall det bli skönt att lugna ner sig med lite arbetet och en stor espresso.
Ha en bra dag
/Tony

1 dec. 2010

Jag och Frank the tank

Cock pit
Veckans förhoppningsvis sista TC-pass genomfördes till filmen Old School och Frank the tank. Svårt att hålla ner pulsen när man sitter och småflinar sig genom träningen, ja småflinar är väl en liten underdrift. Det är när man ser denna typ av filmer som det verkligen visar sig hur mogen och vuxen man äntligen har lyckats att bli. Det får därför bli en bild från cock pit i dag med tanke på att det streakades redan 10 minuter in i passet och då jag är lite blyg törs jag inte publicera nakenbilder. För passdata kika in på Trainingpeaks. Nu är det dags att krypa till kojs.

Gubbvad?

Vänern möter Klarälven
                                  
Dagens lunchjogg efter klarälven bestod av strålande sol, vadsmärtor och undulatpuls. Jag sitter nu på jobbet med en vad som känns allt annat än ok, frågan är om det är vekhet som lämnar kroppen eller om det är så att gubben börjar känna av att pensionsåldern närmar sig med stormsteg? För att kolla träningsdata kan du klicka här.
/Tony

TC 2 X 20 min

Järnhästen


Hej igen.

Dags för dagens riktiga träningspass, ut i garaget och grensla järnhästen för att klämma av två tröskelintervaller á 20 minuter. Känslan var ok höll dem enkelt runt 95% utan att slita i ihjäl mig.Framförallt är det skönt att vaden känns mindre på cykeln än med löparskorna på. Passdata från Training Peaks.

29 nov. 2010

Då är vinterträningen och bloggen i gång

Måndagspass 3x20 varav sista på 60-65 kadens
Nu är det slut på det oregelbundna harvandet och vinterträningen startar på allvar.För oss siffernördar och andra intresserade kommer jag att publicera träningsdata här i bloggen. Planen är att köra tröskel som bas fram till årsskiftet. Första passet i veckans träningscykel är klassiska 3 X 20 min intensiteten är cirka 95% FTP