11 dec. 2010

Lördagsgodis


Nysnö gör ingen glad

Upp ur sängen för en snabb påklädning, 16 km distanslöpning väntade. Naturligtvis hade det snöat under natten  och glädjen visste inga gränser för snö är det absolut bästa jag vet, nu var det inte så mycket jag kunde göra åt det så det var bara att plugga i lurarna i öronen och bege sig ut. Det planerade tempot på 5 min / km hölls och allt kändes ok förutom att jag tog ett snabbt beslut att det inte blir någon utecykling denna helg heller, så som vägarna såg ut är det bara frustrerande att sitta och vingla fram på crossen.
När jag sprang där i godan ro och efter 4,5 km gör en klassisk ”näsfräsning” hugger det till nåt så inåt i vänster sida, utan att överdriva kändes det som ett revben gick av och det var bara att gå ner på knä. Helvete vad ont det gjorde, jag kunde inte ens ta ett djupt andetag, efter en liten stund släpper det dock lite så att jag orkar resa mig och börjar sakta röra mig hemåt, funderar starkt på att ringa efter skjuts men efter att ha stapplat och småjoggat några kilometer avtar smärtan ytterligare lite och det är inte utan att man känner sig som en jäkla mes. Höjer tempot lite och beslutar efter ett tag att jag skall försöka att få ihop mina 16 km, det gick till slut även om föret var sådant att det hade varit önskvärt med dubbar även på löparskorna.
Bullbak
 Väl hemma kliver jag in i värsta lussebaket och inser att om jag inte skall se ut som Barbapappa innan jul är det säkrast att skarva med någon timma på järnhästen. Under tiden som jag byter om och musklerna börjar kallna känner jag att det börjar att göra ont igen dock inte riktigt lika illa som tidigare. Jag ilar ut i verkstaden, slår på vinterstudion på SVT Play och dammar av 1,30h @255w, rullar en stund för att avsluta med några 30 sek runt 600w.Dagens på Järnhästen
Så här ett antal timmar senare sitter jag i soffan med tummen i mun och inser hur jäkla smart det är att inte lyssna på när kroppen säger ifrån. Det är inte direkt så att jag känner mig smidig som en elitgymnast just nu så det var nog inte bara en släng av hypokondri jag led av utan det är nog så att något litet har gått sönder. Förhoppningsvis är det inte värre än att jag kan träna på  om jag struntar i löppassen under några dagar. Nu är det dags att dra ut tummen ur munnen så att jag får plats med några lussebullar, kroppen måste ju ha något att sova på.

10 dec. 2010

Glamour


Livet som Svensk mästare i cykling är inte alltid fullt av glamour. Under vintertid händer det allt som oftast att Michael Stevenson dyker upp på jobbet och river av ett klassiskt 4x4 på sin trainer, passen genomförs i ett slitet förråd där plats för trainern skapas på så sätt att diverse skrot sparkas åt sidan. Det är förmodligen detta sparkande innan trainerpassen som gör det där lilla extra, för effektmätaren visar helt andra värden än vad jag som slipper sparka mig fram till min järnhäst innan passen utläser på mätaren. För övrigt kan jag meddela att Micke har slängt ut fläkten och istället införskaffat ett par extra värmeelement som stå med termostaterna på varmaste läget under passen. Allt detta för att förbereda sig på bästa sätt om det visar sig att detta rykte gällande en framtida proffskarriär i Bahrain talar sanning. Vem vet, kanske är det så att mästartröjan till nästa säsong kommer att tillverkas av kamelhår.
/Tony

9 dec. 2010

Dagens Lunchjogg

Äntligen kom Jag in på Garmin connect så att jag kan lägga ut filen för dagens andra pass, den så kallade lunchjoggen. Passet i sig är inte så mycket att orda om, så kallad lättjogg strax över distansfart i strålande solsken. Skön avslutning inför morgondagens vila från både löpning och TC, möjligen att det blir till att dra lite i mina Redcord.
/Tony

Dagen fulländad

Svängde in till kära Mor för ett besök på väg hem från jobbet. Redan på väg från bilen kände jag en välbekant doft. Pankakor! Snålvattnet rann till omedelbart och det tog inte lång stund innan jag satt vid dukat bord. Trots att jag vid det här laget är tillräckligt gammal för att kallas vuxen blev jag så uppspelt att jag glömde att fånga ögonblicket på bild. Lyckligtvis hade alla redan ätit sig ordentligt mätta så det fanns endast 16 stycken kvar och det blev ett perfekt litet mellanmål. Sa jag att jag älskar pannkakor? :-)
/Tony

Uppvärmd

DMC-TZ10

Gårdagskvällen försvann i alltför snabb takt på grund av, eller tack vare att jag återigen inte kunde låta bli att börja pilla med den nya kameran. Det är mycket att ta in för en gammal gubbe då det finns knappar och rattar till oändligt många funktioner som jag knappt har hört talas om så det blir till att använda sig av automatläget en tid framöver. Mitt i allt detta laddades Picasa ner för att det skall tydligen vara ett bra program att spara bilder i så bilder sorterades, mappar och album skapades och vips så var klockan allt för mycket för ett träningspass. Jäklar vad gubbgrinig jag kan bli på mig själv när träningen som planerats inte blir av bara för att jag skall "bara" en liten stund. Kvällen fick ett hastigt slut då jag bestämde att det får bli ett morgonpass. Klockan ställdes och fosterställning intogs.
Jag studsade inte direkt ur sängen när klockan ringde och gårdagens skulle till att bli till en dagens. Efter snabb påklädning och lite BCAA nedsköljt med ett glas vatten klev jag så ut i verkstaden och avverkade ett tempopass på 300w över 65 minuter, känslan var behaglig och fredagens avsnitt av På spåret där Peter Apelgren var i högform gjorde att tiden försvann i en rasande fart.

/Tony


En micrad gårdagens

7 dec. 2010

Trött men nöjd


Inte bara att ställa ut skorna!
 Om gårdagens 3x20 minuter var riktigt gristunga så var dagens 2x20 minuter något som bara skulle genomföras enligt plan. Jag kom i gång med passet minst 1,5h senare än önskat. Då jag hade ett par tusenlappar som riktigt brände i fickan fick Elgiganten ett besök och en ny kamera inhandlades på vägen hem från jobbet. Väl hemma försvann tiden i ett litet nafs då jag inte kunde låta bli att öppna kartongen, så det blev till att skicka in lite kaffe i systemet för att sedan bege sig ut i verkstaden där den kära järnästen stod och frustade.
Att det inte skulle bli årets glädjechock kändes omedelbart så efter tio minuters uppvärmning var det bara att sluta ögonen och börja borra. Bokens äldsta knep fick ryckas som
ess ur rockärmen, det blev till att slänga en handduk över displayen, köra på känsla och börja räkna låtar. Att alla låtar är tre minuter är ju något man lärde sig redan i skolan så gissa om det var skönt när jag tjuvkikade under handuken då femte låten startar och klockan står på nästan 19 minuter och jag ligger 2 watt över plan.
Andra intervallen var lite jävligare, man går ju inte på den lätta två gånger i rad så då var det bara att ställa om fokus och köra 5 stycken fyror utan vila, då helt plötsligt var det ju nästan ingen konst när fyrorna kördes på 95%. Ja ja det där sista var ju inte helt ärligt men nästan. Nu är veckans två grispass över för denna gång, i morgon kan det bli en skön rulle på datorn under passet då belastningen kommer att vara lite lägre.
/Tony

Sopförbränning


Dagens lunchjogg är inte mycket att skriva hem om, den kan kan arkiveras som ren sopförbränning efter gårdagens tjugor. Jag kan inte påstå att gubbkroppen har varit helt opåverkad under förmiddagen så det var riktigt skönt att komma ut i solen, få lite frisk luft och samtidigt rensa kroppen på lite slagg.

/Tony

6 dec. 2010

Köpa ben

Efter att ha genomfört kvällens 3x20min på Järnhästen vet jag vad de stackars kronorna jag tjänade på Saabs godhet borde gå till. Ett par bättre begagnade ben är vad gubben skulle behöva, vekheten från lördagens dubbelpass satt kvar mer än önskvärt.

Redan när jag startade den tredje intervallen kände jag mig som ett  Jas-plan på väg in för landning, det vill säga allt annat än stabil. Med en flackande blick och tankar som var allt annat än positiva drog jag i gång den sista 20-minutaren. Som vanligt när känslan av vekhet infinner sig börjar hjärnan att skicka ut signaler som försöker inbilla mig att den är starkare än kroppen, tankar som säger att bara du klarar10 min kan du kliva av sedan kommer tidigt. Hela tiden är det en strid mot dessa negativa tankar, vem är starkast egentligen? Till sist har även dessa sista 20-minuter gått och ruset börjar att infinna sig, återigen är demonerna besegrade och tankarna som att det skulle nog ha gått att öka några watt börjar genast att dyka upp.
Siffrorna till höger talar sitt tydliga språk. Veckans första träningspass var allt annat än en solskenspromenad. Det finns en hel del att jobba på under årets mörka period. Jag kommer forsätta att mata tjugor fram till nyår och då är det dags för ett nytt test för att sedan gå in i nästa fas av vinterns aktiviteter.
Nu är det dags att krypa till sängs om jag skall orka med en hård dag på kontoret i morgon.
God natt och sov gott
/Tony


Tröskel 3x20 min


Tack Saab

När jag i dag kontaktade verkstaden för att kolla om de hade något besked att ge mig efter felsökningen fick jag beskedet att de höll på att byta generator och att bilen kan hämtas i morgon. Va fan! Tänkte jag, men som tur var höll jag igen lite och sa. Ni skulle ju höra av er med besked om vad felet var och ett prisförslag då jag vet att bara generatorn kostar över 6000 om det är den, sedan tillkommer arbete och med tanke på att den jäkla bilen har gått 10035 och inte 9999 mil gäller ju inte maskinskadeförsäkringen längre. Vänta lite skall jag kolla sa den jag talade med och pep i väg, efter en liten väntan kom det för mig göttiga svaret att de tar det på good will. :-) inte en miljon direkt men gott nog för mig. Med tanke på att jag i dag har tjänat minst 6000 Sek börjar ju direkt funderingarna på vad katten man skall köpa för de pengarna?

För att spara är väl aldrig att tänka på?
/Tony

5 dec. 2010

Andra advent

Det blev en lätt morgonjogg i dag eller morgongrogg som jag läste att de trendriktiga i Stockholms innerstad kallar det. Efter lite sovmorgon stack jag och min sambo Terhi ut på en liten morgontur. Det hade snöat lite under natten så det fick bli 30 min snöskottning som uppvärmning. Med tanke på gårdagens upplevelse på järnhästen kändes det ok att vakna pigg och kry. Att kunna kliva upp ur sängen för att ge sig ut på en liten löptur innan frukost känns som en bra start på dagen. Efter att ha ätit en god frukost och kikat på lite skidskytte bär det av in till Karlstad för att handla lite, funderar på att köpa mig en kamera.
/Tony