18 dec. 2010

På rätt väg

Bara min
Dagens andra pass var väl egentligen en fortsättning på morgonens distanslöpning, vilan mellan var dock lite väl lång för att det skall vara helt optimalt för syftet. Ja så kan det bli ibland när man surar till över grisvädret som regerar.
Just nu så här efter att dagens träning är genomförd känner jag mig ändå rätt nöjd, har precis öppnad en flaska italienskt rödvin som inhandlades med utseendet på flaskan som referens och det smakar faktiskt helt ok så här efter lite fysisk aktivitet. Det blev inte sämre av att jag hörde ett nej tack på frågan om min sambo Terhi ville vara med och smaka.

När det gäller träningspasset ökade jag 10w och 15 minuter på distansdelen och det kändes otroligt komfortabelt. Även när det kom till de avslutande 30-sekundarna la jag på två stycken, var dock lite ivrig på de första och höll inte planen på 600w utan det det skenade lite men inte värre än att jag höll ihop det skapligt. Det känns som att planen fungerar så här långt och med en vecka kvar av gnetfasen har jag gott hopp om att målet med den delen kommer att uppfyllas. I morgon blir det endast ett lätt pass på morgonen för att sedan ladda för EM-Finalen i handboll där de svenska tjejerna skall försöka upprepa vinsten från gruppspelet mot norskorna. Jag tror dock att det blir en svår uppgift men hoppet är det sista som sviker. Nu väntar en god middag och det som återstår av min lilla röda.
/Tony


Härlig känsla

Växling

Skitväder
Sitter här i köket nyss hemkommen från en liten löptur och petar i mig lite frukost. Grundplanen var att växla över till crossen och ta vinterns första distanspass på den, men det sket sig ordentligt då jag vägrar att träna cykling ute i skitväder. Under tiden som jag håller på att byta om börjar det att snöa rätt ordentligt och det tilltar hela tiden så den plan jag hade revideras och det får bli Järnhästen och vinterstudion som får bli mitt sällskap under några timmar istället.
Morgonjoggen kändes väldigt behaglig, jag sprang på känsla och hade därför placerat 310:an under jackan i försöket att känna mig för och ha ett stegrande tempo utan att för den skull slita. Nu när jag sitter här och kikar på facit får jag säga att det gick över förväntan då jag när det kommer till löpning är riktigt jäkla usel på att känna hur fort (eller för att hålla mig till sanningen skall jag väl skriva sakta) det går men jag kanske kan lära mig det också med åren.
Nu är det dags att fullfölja växlingen och stega ut i verkstaden, inte den roligast formen av träning men det får duga. I eftermiddag blir det till att börja smida allvarliga planer på att bege sig till något ställe med bättre klimat. Fortsätter denna väderlek lär det bli redan i januari...

17 dec. 2010

Mörkrädd?

Vart är Clark Griswold?

På väg hem från arbetet igår tog jag en annan väg än den jag normalt åker, passerar då ett litet samhälle som heter Vålberg. Någonstans mitt i detta samhälle står ett hus (ja det är ett hus där bakom) som håller på att få mig att köra av vägen. Helt plötsligt kändes det som att jag kastats till Breckenridge, Colorado, USA, jag tvärnitade för att ta några kort och jag hoppades nästan att Clark Griswold skulle kliva ut på trappan för att hälsa på mig. Jag hann nästan bli lite besviken att han inte dök upp innan jag hastigt rycktes tillbaka till verkligheten och darrande fortsatte hemåt. På grund av denna omskakande upplevelse blev det inen träning på Järnhästen  denna kväll utan jag förmådde mig endast att köra lite allmänstyrka med Redcordremmarna.


Suddig bonusbild tagen i farten

16 dec. 2010

Inte nu igen!


Jäklar vad trött jag är på grötfrukost. Varför kan ingen bara duka fram en frukostbuffé varje morgon när jag kommer till jobbet?
/Tony
Posted by Picasa

15 dec. 2010

Breaking news

I dag var det väldigt nära att det blev en Klassisk Ulf Lundell (En inställd... är också en...) Jag var grymt trött och seg i bilen på väg hem från jobbet i dag, nästan så att jag fick stanna för att ta lite frisk luft efter vägen. Soffan och Handbolls EM kändes väldigt nära men vid närmare eftertanke slog det mig vilket jäkla påhitt det blev förra veckan när jag passade på onsdagspasset och så skönt är det inta att stiga upp i ottan för att ta igen ett överhoppat pass.


Då det efter mycket hårt arbete under hösten äntligen har blivit klart med ett nytt Team inför säsongen 2011, ni kan läsa en liten kort presentation på min blivande lagkompis Johan Anderssons blogg. Jag själv kommer att inom några dagar presentera teamet och dess medlemmar närmare. Lite kort om mina tankar bara. Precis som Johan skriver skall vi tävla i seniorklassen och där köra som ett lag med en "game plan" för varje tävling men vi planerar även att vara med att köra motionslopp och Granfondon samt även Vätternrundan där planen är att ta oss runt så fort som möjligt, det vill säga en bra bit under 7h. Jag vet att det är helt rimligt om alla i startgruppen har samma målsättning och att gänget med sittplatser längst bak i bussen reser på sig och försöker dra sitt strå till stacken. I samband med de arrangemang vi deltar i kommer vi att ha med oss democyklar och annan utrustning från våra partners som de som är intresserade kommer att få testa. Nog om detta för i dag, som sagt närmare presentation kommer.


Den parentesen blev lite längre än planerat, men som sagt med detta i åtanke rotade jag fram tävlingskläderna jag körde i under 2010 för att dra ett sista väss i dem och få lite inspiration inför passet. Jag vill även passa på att tacka Lindström och hela det övriga Boråsgänget för säsongen 2010. Inspirationen hjälpte och jag genomförde ett relativt behagligt pass med handbollen på Fyran som sällskap.

Myspass på Järnhästen

14 dec. 2010

Kvällspasset

Jag och Stålmannen ;-)
Kvällens show i verkstaden innehållande två stycken intervaller på 20-minuter styck var inte så lättköpta som jag hade önskat. Jag har en svag aning om att jag kan tacka den något överambitiösa lunchjoggen för det, hur smart var det att springa sista 3,5 km i 4,35-4,40 tempo när jag visste vad kvällen hade att erbjuda? Det var ett par gånger under passet som jag fick ta mig i kragen och skärpa till mig när benen gjorde små försök att säga ifrån och försökte få mig att revidera planen på att hålla 95%. Nu visade det sig att de två små veka liven inte var riktigt lika stöniga som gnetgubben, som tack för genomköraren avslutade jag med 4x20 superman i redcordremmarna. För er som inte har koll på värmländskan är stönig detsamma som envis. Lite käk på det här och sedan är det god natt.

Inte bara skönt

Kunde inte låta bli

Satt i valet och kvalet under förmiddagen i dag om jag verkligen skulle ge mig ut på någon lunchjogg  med tanke på det gick i lördags. Det räckte dock med att titta ut genom fönstret för att jag skulle bestämma mig, solen sken från en klarblå himmel och det var helt vindstilla, termometern visade på -10°C. Beslutet var inte svårt att ta, det blev ett snabbt ombyte och jag gav mig ut för ett varv runt Örsholmen, med industriområdet på ena sidan och vatten i form av Vänern eller Klarälven på den andra. Någon smärta kände jag inte av  trots ett stegrande tempo under de åtta kilometrarna. Gött gött, nu laddas det för 2x20 min på Järnhästen i kväll

13 dec. 2010

Skrattmatch!

Är väl att överdriva lite, det var ju inte riktigt Zlatanklass men när 3x20 känns som ren njutning kan jag inte annat än sitta här efteråt och småmysa lite. Första två gick i stort sett av sig själv, det var bara sista 7-8 minuterna på tredje som jag fick bita lite. Ja lite fusk var det då jag fick badda på med lite Voltarengel innan start. Nu är det dusch och John Blund som väntar, det är ju en dag i morgon också.

Fredagsmys på en måndag.

 

På't igen

Efter att ha provat en rekommenderad mix av muskelavslappnande och antiinflammatoriska tabletter känns det som jag kan röra mig normalt igen, gött! Detta bäddar för att jag kan fortsätta på den inslagna vägen och då det är måndag betyder det att 3x20 min skall dammas av på Järnhästen så snart jag kommer hem från jobbet i kväll. Förhoppningen är att det skall kännas aningen bättre än för en vecka sedan.
/Tony

12 dec. 2010

Dagen efter

Lite mjukare än jag
Jag blev påmind om gårdagens äventyr så snart jag vaknade och försökte att studsa ur sängen som vanligt. Skall försöka att stappla ut i vekstaden för att se om kroppen mjuknar med lite uppvärmning och lätt stretching, just nu känner jag mig lite stelare än ett järnspett och det är allt annat än gött. Förhoppningsvis kan jag få gubbkroppen tillräckligt mjuk för att kunna hållas igång under dagen.