25 dec. 2010

Snabbare in än ut.

Då det på grund av permafrost och en jäkla massa vitt mögel på backen inte går att vistas utomhus, har de lediga dagarna i jul till största delen spenderats inomhus med julgodiset inom armlängds avstånd. För att om möjligt reducera bieffekterna av det allt annat än försumbara intaget fick det bli ett besök på Järnhästen även idag. Jag tänker inte ens försöka räkna på mängden kalorier som har åkt in genom munnen, då hade jag nog suttit kvar och trampat fortfarande. Passet i sig går inte till historien på något sätt, en simpel tempointervall i 80 min med 10 min före och 10 min efter.

Bort med julgodiset

24 dec. 2010

Årets Julklapp

Hälsning från Tomten

Då jag var så duktig i går och åt min frukost innan jag gick och la mig kunde jag så här på själva julafton unna mig en liten sovmorgon. När jag väl vaknade till liv kunde jag utan att någon lade märke till det smyga ut i tomteverkstaden för att avyttra ett klassiskt 4x4 lågkadens på Järnhästen. Höjde cirka 10w från i förrgår enligt plan då endast fyra stycken skulle avverkas men som den godhjärtade människa jag ändå är passade jag naturligtvis på att köra två stycken bonusintervaller som jag i Karl-Bertil Jonssons anda skänker till någon som verkligen behöver.
Det är ju ändå bara Julafton en gång om året och vad kan då vara en finare julklapp att ge bort än ett par riktigt mulliga styrkeintervaller så håll till godo här nedan kommer årets julklapp från en godhjärtad medmänniska.
Själv önskar jag mig ett nytt batteri till pulsbandet, en liten men ack så viktig detalj.
Återigen en riktig God Jul Fyra egna och två julklappar att ge bort

23 dec. 2010

Jorå så att

Nyklädd
Idag har jag varit riktigt duktig och hunnit med en hel del. Nu när både vatten och värme fungerar som det skall är det ingen konst att få tiden att räcka till. Skinka har kokats och griljerats, det har fixats med risgrynsgröt, klappar har slagits in, granen har ställts på plats och klätts, puh det var inte bara men nu är det gjort.
En del av gästerna har redan dykt upp och kvällen har mest tillbringats i köket med lite avsmakning av skinkan, gröten, diverse glöggsorter och givetvis lite hemlagat julgodis. Nu skall vi förflytta oss till vardagsrummet och se på lite TV och klappa oss på magen för att se vem som somnar först i soffan. Det gäller ju att vara pigg och utvilad för i morgon kanske han kommer, Tomten alltså. Oj vad spännande det skall bli, hoppas bara att jag varit tillräckligt snäll och duktig så att han inte hoppar över vårt hus i år.

Jag passar även på att önska alla er där ute en riktigt God Jul. Se till att ha det så bra det någonsin går under julhelgen.

Jo förresten. jag hade ju inte varit jag om jag inte hunnit med en liten lätt löptur för att göra plats för alla godsakerna.

Skönt med lediga dagar.

Jag fick under gårdagen äntligen riktigt snurr på värmen i huset och vad det verkar fungerar allt som det skall och vi har nu stabila 21° C inomhus, det känns gött då julen med nära och kära skall firas hemma hos oss detta år. Skönt att slippa dela ut instruktioner på rejäla åkerbrasor till gästerna som dyker upp under julhelgen. Det verkar dock som att det vilar en liten förbannelse över denna vinter. När jag trodde att allt jävelskap redan hade inträffat så dyker det upp ännu en liten grej. Det kom inget vatten ur kranarna i morse, naturligtvis hade frostvakten i pumphuset bestämt sig för att säga upp inatt. Det var bara att ta fram värmepistolen och tina vattenrör för att sedan försöka att få fart på frostvakten igen. Skönt ändå att slippa gå sysslolös nu när man lyckats att få ett par dagar ledigt från jobbet.

Mitt i kaoset av trasiga bilar och iskalla hus lyckades jag i går peta in ett kort men lagom intensivt pass på Järnhästen.
När det gäller träningen planerar jag att under en övergångsperiod köra lite 4:or med låg kadens och relativt hög belastning. Första passet kördes som sagt igår och det kändes helt ok, hoppas den känslan följer med när belastningen kommer att ökas.

Styrkeintervaller 6x4 min
När det gäller vinterhelvetet ser det ut som jag kommer att få slippa det under några veckor från slutet av Januari. Det är inte utan att jag börjar länta.
/Tony

20 dec. 2010

Hybris...

Hybris var ordet

Enligt Wikipedia är det att efterlikna och/eller överträffa gudarna och kan då användas som en synonym till storhetsvansinne. Om detta inte är en en tillräcklig beskrivning av ordet går det lika bra att snegla lite på fotografiet här intill. Det föreställer en dumskalle som tror att han efter några dygn utan riktig sömn på grund av ett värmesystem som motsträvigt har vägrat att samarbeta bara kan glida hem från jobbet och bränna av 3x20. Jo men tjena, det behövs ingen magisterexamen för att räkna ut var det skulle sluta. Kände redan efter några minuter in på första att det inte skulle fungera, benen var inte helt döda men det var som att syret inte ville räcka till. Istället för att bara kliva av vilket är det råd jag skulle ge till vem som helst i samma situation hittar jag på någon jäkla pytt i panna-träning för att få ihop något som... JA vad tänkte jag att det skulle ge egentligen? Ja, gjort är gjort och det är bara att arkivera i papperskorgen.

Jo men det var ju duktigt...


Sent i går kväll lyckades jag i alla fall efter en riktig "fulkoppling" få värmesystemet att göra det det ska. Ge huset lite värme så att det nu går att ta av sig skoteroverallen när man befinner sig inomhus. Alltid något som kan bokföras på pluskontot.
/Tony

19 dec. 2010

Jag bara älskar vinter, snö och kyla!

Iskallt

Då är ännu en underbar dag snart tillända. Den började med att jag vaknade av att jag skakade och frös som en nudist på Svalbard. Det visade sig att värmen i huset hade slutat att fungera, men då jag är född med en onaturligt stor portion tur visade det sig att det hade kommit två dm nysnö under natten. Vilken jävla tur för då var det ju bara att börja klä på sig och börja skotta, det tog inte mer än en timma så det var precis att jag hann bli lite lagom varm för att klara av att ta mig upp på vinden för att försöka få fart på värmen. Kan väl säga att det går sådär, jag får värmen att gå cirka en timma i taget så det börjar att bli jäkligt mysigt nu. Är väl snart en 17° inne, härligt var ordet.
Det bästa med att sådant här skit händer är ju att man kan köpa sig precis det man önskar sig allra mest utan att någon protesterar. En värmepump är väl vad alla önskar sig i julklapp, är det inte så?
Sa jag att jag bara älskar kalla vintrar?
/Tony