31 dec. 2010

Slut på 2010.

Då var årets sista träningspass avklarat och vi står här hemma i köket och förbereder en härlig nyårsmeny bestående av bland annat en härlig Risotto med kantareller och Tournedos på en salladsbädd. Detta sköljer vi ner med en Amarone.

Dagen började med en lätt joggingtur på drygt 19,5 km, det kändes härligt att kunna få ett pass utomhus på årets sista dag. En lugn löptur på vägarna runtomkring där vi bor, den tur jag hade planerat från början fick dock ändras lite då tydligen Värmlands alla jakthundar hade någon form av årsmöte efter den vägen, det var lite väl mycket skäll och fradga för min smak så det fick bli till att vända och ta en annan väg.Denna lilla runda skarvades sedan på med 2h distans på Järnhästen. efter den insatsen smakade det bra med en något sen frukost.

Distans
Nu skall resten av kvällen avnjutas med god mat och dryck.

Gott nytt år på er alla vänner.
/Tony

29 dec. 2010

Oj oj oj...

Det är en lång väg kvar innan styrkeintervallerna sitter där jag vill ha dem. Körde ett nytt pass med lågkadensare idag dock med bättre kontroll än igår, men jag skall väl erkänna att jag hade hoppats på något högre siffror.
Lyckligtvis kan en del av vekheten skyllas på en sömnlös natt med JVM-hockey som sällskap, killarna i laget gjorde en kanoninsats särskilt Lehner i målet så det var värt att hålla sig vaken.

När det gäller styrkan så är det något jag kommer att fortsätta med utöver vintern och våren. Det blir ytterligare ett tvådagarsblock innan vilan, efter det kommer ett pass i veckan att avsättas för styrkeintervaller på 35-40-kadens. Med tanke på vad jag presterade idag är det inte utan att jag får ta en allvarlig funderare på om det inte är dags att även ta till skivstången på allvar för att åter bygga upp maxstyrkan ordentligt.

Hade ju hoppats på mer

28 dec. 2010

Klenben

Med en stor portion övermod och en liten del slarv genomfördes dagens styrkeintervaller. Kadensen på dessa skulle sänkas till runt 40 rpm och för att värdena på datorn inte skall "fladdra" allt för mycket skulle jag även ändra uppdateringen i denna från varje sekund  till var femte sekund. Naturligtvis glömde jag i brådskan att ändra detta samtidigt som jag med en alltför stor portion självförtroende vred upp motståndet högre än vad mina tunna ben klarade av. Detta resulterade naturligtvis i att intervallerna blev allt annat än stabila, effekten sjönk snabbare än kvicksilvret i en utomhustermometer. Jag blir ganska trött på mig själv när jag inte stannar upp och tar mig den minut som krävs för att fixa till datorn och börjar om med en belastning som är anpassad efter mig själv och på så sätt får till passet som det var tänkt.
Det är dock inte mycket att gnälla om i efterhand, utan det är bara att ta nya tag inte göra samma tavla nästa gång.

Nu skall jag försöka att njuta av att vara ledig från arbetet resten av veckan och om YR håller vad de lovar kanske det till och med kan bli säsongspremiär på vintercykeln, bara det gör ju att mungiporna åker upp en bit.

Ett par timmars sömn på detta för att senare orka med att titta på när småkronorna tvålar till ryssarna ordentligt i JVM. Kan det bli en bättre start på ledigheten?

Så kan det gå.

Bokat och klart


Inte länge kvar.
 Ja jäklar vad härligt, nu blir det lite lättare att stå ut med misärvädret som har bitit sig fast och tydligen vägrar att släppa taget. 29-januari drar jag till Spanien för 14 dagars cykling, det skall bli riktigt gött att komma iväg och få sprätta lite.Som sällskap kommer jag att ha en av mina absoluta favoritcyklister Michael Stevenson vår svenska mästare, det är alltid lika trevligt och en stor ära för mig att få träna med Micke och hans broder Christofer. Bröderna åker ner några veckor tidigare för att kratta manegen så att säga sedan när träningen skall spetsas till en nivå skickas Chrille hem och jag kallas ner ha ha! Nej skämt och sido hur stor viljan än må vara fattas det oerhört mycket för att jag ens skall vara i närheten av den nivå dessa killar befinner sig på. Det är det som är en stor del av charmen med cykling, att man kan befinna sig på helt olika nivåer fysiskt sett och ändå kunna träna och ha det trevligt tillsammans på vägarna. 

Jag skall försöka att få till några pass på löparbanan i friidrottshallen så att jag får känna lite på den nya cykeln och kolla så att allt fungerar som det skall, inte minst den för mig nya effektmätningen från Quarq. Det skall nog inte bli några problem att trivas på den nya cykeln då jag har fått till inställningarna så att jag sitter i stort sett identiskt som på min förra cykel.
Det är inte utan att man känner sig som ett litet barn som precis har öppnat sin favoritjulklapp.
/Tony

26 dec. 2010

Slut på helgen

Nyligen hemkommen från ett lätt löppass i snålblåst och snöglopp. Snabbt in i duschen för att för att sedan åka hem till Mor för lite mat och en trevlig avslutning på julhelgen. Imorgon är det tillbaka till jobbet och vardagen igen.

Då jag nu kommer att fasa över träningen för att försöka få lite nya stickor att lägga i asken kommer måndagen att bli en vilodag. Jag kommer efter några pass med fyror på lågkadens ta en vilovecka för att sedan för första gången sedan jag började träna seriöst fokusera på lite kortare intervaller under våren. Vi får se om det kommer att ha avsedd verkan, om inte annat är det skönt med en liten förändring i träningen. Jag kommer dock inte att släppa tjugorna helt utan de kommer fortfarande att finnas med som ett komplement till fyrorna.