10 jan. 2011

Gör om gör rätt.

Snacka om dålig självkännedom! Jag trodde någonstans i min enfald att jag skulle glida genom 4x4 min med en belastning på 400w om inte superenkelt så åtminstone med marginal kvar. Nu blev det inte riktigt så, med en oskön känsla i kroppen fick jag kliva ett steg nedåt för varje intervall. Jag blev lite rädd att jag till slut skulle bli tvungen att bila mig genom betongplattan för att komma tillräckligt lågt. Skamgränsen underskreds med bred marginal innan de fyra intervallerna var avklarade. Detta första pass visade utan pardon att det finns en hel del att jobba på när det gäller denna typ av intervaller. Det blir till att börja om från början när nästa 4x4-pass körs, siktet ställs då in på 380w, en belastning som bör klaras av utan att jag skall behöva plocka fram skämskudden.
Ha det så gött
/Tony


Sämre än väntat.

6 kommentarer:

 1. Åh jag ser att du smög in några 30-sekundare också. Fint värre.
  /J

  SvaraRadera
 2. Kul att titta på och tolka dina träningskurvor. Du har i under dina 4 min intervaller ett förvånansvärt lågt utnyttjande(maximalt i slutet ca 88%)av ditt max syreupptag med tanke på att du Jag gissar att du har en max hjärtfrekvens upp mot 190 och du kommer bara upp i hjärtfrekvens 165-168 under dina intervaller.
  Vet inte vad tränar mot för typ av cykling men just nu talar det för relativt korta ansträngningar med stort behov av att generera energi från kolhydratnedbrytning.

  SvaraRadera
 3. Med tanke på hur kasst det kändes med fyrorna var lite laglig dopning det enda rätta att avsluta med :-).

  SvaraRadera
 4. Hej Bo, Jag hade för ett antal år sedan en maxpuls på 184 bpm vilket i dag är några slag lägre, hur mycket lägre vet jag inte riktigt. Jag gissar på 2-3 slag. Normalt brukar pulsen i slutet på fyrorna hamna på 170-175 bpm men helt riktigt finns det en hel del att jobba på när det kommer till denna typ av arbete.

  SvaraRadera
 5. Hej Tony.
  Jag undrar hur mycket du väger?
  Du vet, watt/kg.

  Mvh,
  Stefan Andersson

  SvaraRadera
 6. Jag väger ganska mycket, så det är inga höga effekter jag presterar räknat per Kg. Innan läggdags igår vägde jag 78,2Kg

  SvaraRadera