4 jan. 2011

Lite glädje och stor besvikelse.

Då var veckan första grispass avklarat, jag fick gräva ganska djupt för att få ut vad jag önskade av passet men är ändå nöjd med resultatet. I jämförelse med förra passet fick jag till en liten höjning vad gäller effekten. Ursprungsplanen var 4x4 min på runt 365w  det blev nästan 5x4 min plus sju stycken tunga 30 sekundare på det, fick på lite väl högt motstånd på femte 30 sekundaren bara. Det var knappt att jag fick runt pedalerna, trodde ett tag att jag skulle bryta av cykeln. Passet avslutades sedan med ett antal enbensböj och en halvtimmas varierade stabilitetsövningar i repen.

Tänk vad en sänkning av kadensen från 50 till 40 rpm kan göra, skillnaden i muskulär påverkan är oerhört stor. Skall man köra styrkeintervaller värda namnet gäller det enligt min mening att kliva ur bekvämlighetszonen runt 50-60rpm, komplettera gärna detta med riktigt tunga benböj för att få ut önskad effekt. Kör man tillräckligt tungt bygger det bra maxstyrka samtidigt som man slipper onödig volym.

Styrkan kommer smygandeNu är klockan mycket och sängen väntar, jag tror dock att det kan bli svårt att somna då besvikelsen efter straffdramat i semifinalen är ganska stor. Eller drama och drama, själva straffavgörandet kändes aldrig riktigt spännande. Det kändes som matchen förlorades när killarna inte säkrade och spelade "grishockey" efter 3-2 målet. Även om de hade trycket och skapade en hel del småchanser i sudden kändes det inte som de var tillräckligt vassa för att avgöra. Sedan kan man ju säga vad man vill om ryssarnas målvakt men spelade bra gjorde han i mitt tycke inte, det var snarare som de hade doppat honom i PL400 eller något liknande för det var som att puckarna fastnade på honom utan att han egentligen visste om det


God natt

2 kommentarer:

  1. Härligt med ökningar så här i början av nya året.
    /J

    SvaraRadera
  2. Det är alltid härligt med ökningar, synd bara att de är för små och kommer för sällan.

    SvaraRadera