15 jan. 2011

Packad och klar

Hej då
Ja inte för mig tyvärr, utan det är endast mitt SRM-vevparti som skall ut och resa. Vevpartiet är utlånat till Christofer Stevenson den andre av mina två favoritcyklister och är nu på väg till Spanien för att få känna på lite äkta belastning. Frågan är om jag kommer att få till något utslag på mätaren sedan när jag får dem tillbaka ;-)?
Hoppas att killarna får det bra och att Micke rekar ordentligt och hittar några riktigt fina rundor som vi kan ta på våra träningsturer sedan när jag kommer ner om två veckor.

En fråga av betydligt högre dignitet är om jag överhuvudtaget kommer att kunna genomföra några distanspass ute nu när jag inte kan mäta effekten av dessa? Det kan bli så att man låser in sig med Järnhästen i verkstaden för att få till någon träning. Eller också skulle man ju kunna ge sig ut med vintercykeln på vägarna och bara köra sig trött. Kan det ge något att bara bli trött och eventuellt snorig tro?
Undrar om det kan bli effekt av träningen utan effekt?

Ha det så gött

4 kommentarer:

 1. Tycker du ska passa dig för att sticka ut och snora i underställ och snömodd. Det optimala är att sitta inne på wattcykeln med solbrillor och backslick. Glöm inte att vaska nåt också.
  /J

  SvaraRadera
 2. Ingen vaskning idag, dock en hel del tankar på solbrillor och backslick

  SvaraRadera
 3. Hej Tony,

  har börjat följa din blogg, intressant och stimulerande läsning. Är 65a även jag och upptäckte cykling så sent som förra året men är fullständigt 500% biten. Läser och följer det mesta jag kommer över på nätet, magasin och filmer/clips etc. Finns en fin site "cyclingTorrents.nl" med nästan oändlit med material att ladda hem. Cyklar gör jag naturligtvis oxå men är gammal medel och långdistanslöpare. Kör en nyköpt Cervelo RS från 2010. Har kollat lite på dina diagram och undrar vad du har för klocka och utrustning för wattmätning. Jag har förstått på inlägget jag kommenterar att det handlar om wattmätning i pedalerna. Skulle uppskatta om du kan tipsa om en bra klocka och den kringutrustning som behövs för att kunna få koll på träningen på samma sätt som du verkar ha med effekten. Vad behöver jag och vad kostar grejerna? Trodde efter att ha läst en del artiklar i Kadens att wattmätning i pedalerna är en ganska ny teknik som flera håller på att utveckla, bla Polar som släppt deras CS 600. Kommer med intresse att följa din inspirerande läsning och sköna förhållningssätt till cykling och även livet tycker jag mig kunna skönja.

  Au Revoir

  /John (john.envall@se.abb.com)

  SvaraRadera
 4. Hej John,
  kul att du har blivit så biten av cyklingen, jag brukar också surfa förbi cyclingtorrents.nl av och till. Ibland finner man någon intressant tråd man kan grotta ner sig lite i.
  Den utrustning jag använder mig av är SRM och med den mäts effekten i vevpartiet, det finns ytterligare två liknande alternativ Power2max och Quarq som båda använder en liknande teknik för effektmätning.
  För att slippa skriva en halv uppsats här i kommentarsfältet skickar jag dig ett mail så kan du få lite svar på dina frågor den vägen.

  Ha det så gött
  /Tony

  SvaraRadera