8 jan. 2011

Ut ur dimman.

Efter en vecka med i stort sett obefintlig nattsömn tack vare semifinaler och medaljmatcher i Junior VM, som absolut inte får missas har träningen fått åsidosättas. Jag är ju dessvärre inte är proffs utan jag har ju även ett arbete som måste skötas och det innebär att jag är tvungen att vara vaken även på dagarna. Med tanke på detta och att jag inte direkt var sugen på att totalvägga passade det bra med en sedan tidigare planerad vilovecka.

Det känns ändå att jag inte är någon ungdom längre, för inte så många år sedan gick det utmärkt att följa hela OS-sändningar nattetid under en tvåveckorsperiod och samtidigt jobba på dagarna utan några problem bara man fick sig några powernaps i mellanåt. Det var tider det.

Efter moget övervägande beslutade jag att smyga igång den nya träningsperioden med 3x20 min på 330w, känslan var dock såpass bra att jag skippade vilan mellan intervallerna och körde 60 minuter i ett svep. Jag måste säga att det var ett sådant där skönt pass när det känns som att det finns krafter att fortsätta om inte hur länge som helst så åtminstone ytterligare lika länge.

3x20 min komprimerat till 1x60


Just nu sitter och planerar för hur träningsupplägget skall se ut fram till den 29:e då jag smyger iväg till Spanien för att få ett par veckors cykling i friska luften utan dubbdäck och tredubbla lager med kläder.

Som jag skrivit om tidigare skall jag för första gången testa att köra ett seriöst upplägg med fyror för att se vart det kan bära. Förhoppningsvis skall det göra så att jag får ett verktyg i lådan som gör att jag inte dalar som ett jäkla bojsänke i klungan så snart det börjar att gå undan lite, tanken är även att det skall dra med mitt FTP upp en bit så att jag skall orka hålla högre "gnetfart" de gånger det kan behövas. Nu gäller det bara att få till veckoplaneringen på ett sådant sätt att jag får ut önskad effekt av varje pass, som ett led i detta kommer jag att skära ned ordentligt på löpningen då den i mitt tycke sliter lite för hårt för att jag skall kunna få ut det jag önskar av mina nyckelpass.

Jag tänkte även försöka att hinna med ett par timmar ute i morgon innan det börjar snöa så det är nog bäst att krypa till sängs nu om jag skall orka upp.

3 kommentarer:

 1. Smart att skippa vilan på 3x20-passet. 60 minuter på 330 är fina grejer.
  /J

  SvaraRadera
 2. Blev det någon utecykling för dig i dag? I Dalsland var det helmysigt väder, underkylt regn gjorde att cykel och kropp funkde sådär efter ett par timmar men man såg helcool ut med ett pansarskal av is som täckte allt!

  //Porath

  SvaraRadera
 3. Ja du johan, det var inte utan att jag kände mig som en riktig Mensakandidat när jag bestämde mig för att hoppa vilan.

  Jaha då Porath visst blev det utecykling. Jag slapp dock isbarken men det är ändå ingen resa som kommer att skrivas in i kapitlet bland episka upplevelser.

  SvaraRadera