2 mars 2011

Pannan i djupa veck.

Mer död än levande
Just nu känns det som lite gubbig bitterhet verkligen är på sin plats. Jag verkar ha väldigt svårt att skrämma upp den gamla dieselmotorn så den klarar av att prestera de siffror som krävs för att vara med och leka på allvar när tävlingssäsongen drar i gång. Att gneta på "halvfort" och cykla runt en avlång sjö i skaplig fart ser jag inte som något större problem utan det är när det kommer till de moment då det krävs lite kortare men riktigt hårda insatser som jag har svårt att få till det.
Utan att i dagsläget ha en glasklar analys över varför jag har så fruktansvärt svårt att få till det kan jag bara konstatera att gubben helt enkelt är lite för klen i benen, utan att jag är sliten klarar jag inte av att trycka upp pulsen till önskad nivå och jag klarar helt enkelt inte av att hålla önskad effekt tillräckligt länge.
Ja analysen är väl heller inte så svår att göra, det räcker nog med att kika lite bakåt i träningsdagboken för att konstatera att det har tränats lite för bekvämt i vinter. Med den nivån jag ligger på just nu krävs en viktminskning på åtminstone sex-sju kilo för att gubben inte skall bli ett rundningsmärke när det börja gå undan på tävlingarna speciellt om det bär uppför.
Jag vet att det är drygt sex veckor kvar innan det är tävlingspremiär ute på Östgötaslätten och tur är väl det, än mer tur är att det inte finns en enda backe på den tävlingen.

Egentligen är det inte så allvarligt, det finns de som har mycket värre problem än att inte kunna cykla så fort de önskar men ibland när saker inte går så som man önskar är det gött att få gnälla av sig lite.
 
Lite knäckt men inte värre än att det går över till morgondagens pass.

6 kommentarer:

 1. Gött att du får smaka lite på eget recept men kör du inte lite långa intervaller? Fasen vad du ser skönt sliten ut, jag myser med lite 20ór i kväll och spar ytterligar kortintervaller till nästa vecka.

  //Porath

  SvaraRadera
 2. Sliten är bara förnamnet och jag hade allt tänkt mig intervallerna något längre. Mys med dina tjugor du här blir det vedergällning med 30s

  SvaraRadera
 3. Vad väger du idag Tony?

  SvaraRadera
 4. Hej Anonym. Jag vet inte exakt i dagsläget då jag inte har vägt mig på ett tag och inte kommer att göra det förrän fredag nästa vecka. En gissning är 78-80 kg

  SvaraRadera
 5. Tror du tränar för hårt, vi har diskuterat de där 2o minutersintervallerna förut...Sen var du sjuk ett tag, gissningsvis rivstartade du efter sjukdomsperioden, när fick kroppen bygga upp sig efter träningslägret?

  SvaraRadera
 6. Hej Henrik, tror inte det är för lite vila. Det blev en vecka efter Spanien innan jag blev sjuk. Det känns mer som det har varit i huvudet problemet suttit.

  SvaraRadera