21 jan. 2011

LagträffI morgon lördag smäller det, då skall vi ha den första träffen med seniorlaget i Team Kungälv. Säsongen 2011 närmar sig och det är en del som behöver planeras inför denna.
Vi kommer att träffas i Mellerud, Marcus Poraths bakgård,dagen kommer att inledas med ett gemensamt träningspass ute på vintercyklarna och känner jag killarna rätt kommer det att mätas en hel del redan från start, alla vill nog visa hur bra de har skött sin vinterträning. Förhoppningsvis orkar en gammal gubbe som jag vara med hela vägen hem när de vältränade ungdomarna trissar upp tempot.
Oavsett så skall det bli riktigt roligt att träffa killarna tjata lite cykel och få sig ett distanspass där man förhoppningsvis slipper att köra själv

20 jan. 2011

Änglar finns dom?

Jag har sedan en tid tillbaka funderat på att ladda ner och testa någon av filmerna från the sufferfest.com och i dag när jag kom hem från jobbet fanns det ingen återvändo.
Då jag kände mig lite halvseg och klockan hade hunnit bli lite väl mycket förstod jag att det skulle krävas något annorlunda för att få till något som skulle kunna kallas effektiv träning. Efter en snabb överblick av de olika filmerna valde jag Angels, enligt beskrivningen skulle den innehålla fyra halvlånga intervaller.
Efter lite uppvärmning skulle 10 min over/under i en minuterblock köras, denna tio minutare visade vara i nästan 12 minuter. Därefter skulle tre stycken åttor med diverse attacker genomföras, säga vad man vill men maken till korta 60 minuter på Järnhästen har jag sällan upplevt och bara det gör det värt att ladda ner och testa ytterligare några av dess filmer.
Jag ger detta upplägg fyra av fem Järnhästar.


Sufferfest nr1

18 jan. 2011

Snabbtänkt Chris Akrigg

Det gäller att vara snabbtänkt och veta hur man skall hantera sin cykel när man är på en velodrom. Det var nog tur att det inte var tvärtom, kanske hade det hade slutat värre då.

17 jan. 2011

Träning och Idrottsgala

Träningen är inte så mycket att skriva om, det går ganska tungt just nu och jag känner mig lite sliten. Jag tänker dock fullfölja till och med tisdag - onsdag nästa vecka för att därefter vila fram till första passet i Spanien.
Vad Micke har för planer när jag kommer dit vet jag inte riktigt även om jag har mina aningar om vad som komma skall. Skönt ändå att slippa fundera så mycket och bara åka dit och köra på i två veckor.

Inte riktigt som önskat men det kommer snart att släppa.


Satt och kikade lite på idrottsgalan under kvällen och det var inte utan att jag blev lite besviken över några av valen av pristagare. Inget ont om Hellner men  Henrik Sedin vann trots allt poängligan i NHL och fick även Hart Memorial Trophy som NHL:s mest värdefulla spelare...
Detta var tydligen inte tillräckligt för att få priset som årets manlige idrottare men vad kan man vänta sig då Ibra inte ens är nominerad i någon kategori? Men men han är ju bara en av världens bästa fotbollsspelare och det är ju inte mycket att komma med när det gäller svensk idrott.

När det kommer till årets lag överträffade nomineringen av damlaget i landbandy det mesta. Där har man en riktigt stor idrott som verkligen förtjänar att nomineras... Ja tjena.
Nej där håller jag med Wikegård helt och hållet när han säger att landbandy är en sport för vänsterhänta och sängvätare :-)


Gött då att Alshammar fick vinna Jerringpriset, väldigt rättvist i mina ögon.

Sedan måste jag nämna Handbolls VM. Ännu en vinst för de svenska killarna, denna gång mot svårspelade Sydkorea. Set ser bra ut så här långt, hoppas de håller hela vägen och åtminstone når en sjundeplats så att OS-kvalet nås.