25 jan. 2011

Resfeber?

Nja inte direkt men visst har jag börjat att längta lite till lördagen då planet till Spanien lyfter. Jag har till och med ställt fram resväskan redan men det spelar ingen roll hur mycket jag sneglar på den, den ser ut att förbli opackad om jag inte tar tag i det själv. Så som jag känner mig själv är risken överhängande att det projektet slutar med en snabbpackning på lördag morgon innan avresa till flygplatsen.
Skönt då att slippa fundera på att släpa med sig cykel då Christofer lämnar kvar sin cykel åt mig när han åker hem på söndag, tack Chrille.
Ha det så gött
/Tony

23 jan. 2011

Tack killar!

En av bröderna Mahre, Phil eller Steve?
Då sitter man återigen hemma i soffan efter dagens distanspass som genomfördes med 7/8 av killarna i Team Kungälvs seniorlag, tråkigt nog saknades Micke då han agerade korvgubbe vid en fotbollscup hemmavid.
Då vi hade planerat att starta vid 09.30 i Mellerud var det inte tal om någon sovmorgon utan det var uppstigning i ottan som gällde. Bröderna Bäcker, de mytomspunna hockeylegenderna från grums skulle nämligen komma förbi och hämta upp mig redan 07.30 och jag skulle definitivt fara med osanning om jag sa att jag var superpigg och studsade upp ur sängen när klockan ringde, skönt då att veta att jag skulle slippa köra ner till Mellerud.

Väl framme var det mycket som skulle fixas innan det blev tal om cykling, bland annat hade båda bröderna ätit på tok för mycket och när de hörde att det eventuellt skulle dyka upp lite backar under dagen lyste paniken i ögonen och letandet efter en toalett tog fart, här skulle det panikdeffas i sista minuten.
Turligt nog var vi ute i god tid och redan innan resten av gänget dök upp såga båda bröderna ut som svultna jakthundar i kroppen.

Markus & Marcus alltid lika glada
Väderutsikterna för dagen såg riktigt lovande -4°C och löfte om uppklarnande, det var mungiporna upp och sju förväntansfulla killar stod på parkeringen utanför badhuset i Mellerud och fixade till det sista innan cyklingen kunde ta sin början. När Johan såg de nydeffade och supertrimmade bröderna från Grums åkte pumpen fram och minst 10 bar trycktes i däcken, efter ytterligare en snabb avvägning rycktes skärmarna av och kastades in bagageutrymmet på bilen, här var en som förstod att det skulle bli åka av.
Porath som hade planerat turen stod bredvid med ett leende på läpparna och småmyste.
09.28 rullade så den lilla karavanen ut från parkeringen och det stod inte på innan vader började spännas och farten trissades upp på de isiga småvägarna. Ingen av de ystra ungdomarna verkade bry sig det minsta om att jag som ålderman i gänget mer än en gång fick fiska upp tungan just innan den trasslade in sig i framhjulet. Marcus och Robban gick fram direkt och visade vart skåpet skulle stå motvinden som blåste berörde dem inte det minsta. Porath åkte fram och tillbaka i klungan och bara garvade, jag började misstänka att han redan tidigare på morgonkvisten värmt upp med att provköra rundan grundlig som han är.Viket gäng :-)
Efter nästan tre timmar och åtta mils cykling var vi framme vid Riksrasta i Brålanda. Solen sken från en klarblå himmel och temperaturen hade letat sig upp rätt sida om nollstrecket och det hade blivit dags att fylla på med lite vätska i flaskorna. Att killarna har skött träningen så här lång i vinter råder inget tvivel om. Ett arbete av betydligt besvärligare art väntar då det verkar som att två av killarna verkar tro att de är störtloppsåkare eller liknande. Detta måste rättas till innan säsongen drar igång på allvar, jag vill inte tro att det finns de som menar att cykling är en idrott där det är viktigare att vara bra än att se bra ut ;-)  så kan det väl  inte vara?


De som trodde att det skulle bli en lugn resa de sista dryga två milen av passet fick snabbt tänka om och bärja rota i fickorna efter allt som kunde liknas vid socker.
Johan kom som skjuten ur en kanon och satte upp ett furiöst tempo, om någon mot förmodan försökte att komma upp jämsides ökades farten ett par snäpp och snart satt vi andra på ett långt led bakom och gjorde vårt bästa för att hålla rullen. Det var precis så att vi hängde med och när Mellerudsskylten dök upp hördes en unison suck av lättnad från de som hade tillräckligt med syre kvar.Tillbaka efter en härlig tur.
Efter ett snabbt gruppfoto och lastning av cyklar i bilarna väntade en härlig dusch och bastu för att värma lite frusna kroppar och en stunds härligt skitprat i omklädningsrummet.

Tack grabbar för en underbar dag i ett härligt januariväder.Distanspasset i siffror