26 feb. 2011

Team Kungälvs missill

Teamcykel 2011
Jag lider fortfarande av lite sviter från mina sjukdagar och i träningsväg händer inte så mycket, det har mest varit att gnugga lite lätt på Järnhästen för att inte sjunka ihop totalt. I morgon är det dock dags för det första riktiga passet, jag tänker då klämma av lite 30s för att väcka kroppen ordentligt.
I brist på träningsrelaterade inlägg tänkte jag presentera cykeln som vi i Sportlife-Team Kungälv skall använda oss av under kommande säsong. Ramen är Litespeed Archon C1r och den skall enligt uppgift vara något utöver det vanliga när det kommer till styvhet och aerodynamik. Kofibern som används i rambygget är av allra högsta kvalitet, T60 Nanotech och det skall vara lättare, starkare, vara mer hållbart för stötar och slag samt ta upp vibrationer bättre än andra kolfiberkvaliteter. T60 Nanotech används endast av 5-6 tillverkare och då i ramar som prismässigt ligger avsevärt högre än Litespeeds C1r. Växelgruppen är Sram Red och vad finns det att säga om den mer än Grym prestanda, oerhört lätt, ruskigt snygg och riktigt sköna reglage.Visst är den Aero.
Som sagt var, den ser väldigt aero ut och som tillverkare av vingar till tomahawkrobotar vet de nog hur man gör för att få till aerodynamiken.Läckert!
Styre och styrstam kommer fån New Ultimate vitt, snyggt och ruskigt lätt (185 g för styre och 117 g för stam) med intern vajerdragning i styret. Styret är riktigt bekvämt då det har en något platt  överdel att vila händerna på och en inte alltför stor drop (130 mm). På styret sitter också en Edge 500 från Garmin, vi kommer även att ha Edge 800 för att slippa köra vilse när vi är ute och spänner vaderna.Snygg design
Även flaskställen kommer från New Ultimate ruskigt lätta även de, endast 14,5 g.


Riktigt bekväm
Sadeln är en fi´zi:k, Antares Braided. Det lilla jag har testat den hittills bådar mycket gott, den är även riktigt snygg och passar till de övriga detaljerna på cykeln.


Effektmätare.
Vevpartiet är Sram S975 med en Quarq effektmätare så att vi skall ha koll på hur lite vi skall ta i när vi är ute på tävlingar. Pedalerna kommer från Speedplay och vill man kunna justera in klossar och pedaler optimalt är det ett mycket bra val.


Fett så det förslår.
Vevlagren är naturligtvis BB30 för låg vikt och ökad styvhet.Lätta och snabba hjul.

Hjulen är Reynolds DV46:or på bilderna, dessa kommer senare att kompletteras med Reynolds SixtySix vilka har en högre profil för att få till en bättre aerodynamik och ett om möjligt grymmare utseende. På dessa sitter det Vredestein Fortezza Pro Tricomp. Aerodynamiken kan komma att behövas om inte annars så under Vätternrundan där vi planerar att åka riktigt fort.Snabb och lätt.
Lyckligtvis väger SixtySixhjulen något mer än 46:orna så att vi slipper köra olagligt. Denna cykel vägde in på 6,7 kg som den ser ut på bilden då var dock flaskorna tomma.
Jag längtar till snön försvinner så att jag får testa den på riktigt.

Hmm, vänta lite nu jag åker ju till Mallorca den 12/3 och där är det nog inte så mycket snö :-). Kan nog testa cykeln ordentligt i två veckor på den härliga ön.

24 feb. 2011

En heldag snart tillända.

Idag har jag kört ett dubbelpass av guds nåde. Uppstigning redan 05.40 för att hinna till jobbet i tid, lite lätt frukost för att inte reta upp magen fullständigt sedan direkt 8h distans framför datorn. Jag kände mig inte så oerhört krispig när jag kom hem vid 18.45 så det blev till att skarva med ett pass på Järnhästen. Funderade ett tag på vad jag skulle köra och tog ett snabbt beslut, 200w till utmattning blev det. På med sportradion och där vevades Hellners och Jönssons sprintfinal fram och tillbaka, det var en härlig uppvisning Hellner bjöd på när han lekte hem finalen.
Hur länge pallade jag då? 40 minuter blev det sedan klev jag av och intog ryggläge i soffan, där ligger jag nu och inväntar sporten så att jag kan gotta mig lite till i dagens skidframgång.

23 feb. 2011

Uppe på åtta.

Jag har varken gett upp bloggandet eller gått under jorden även om det kanske har verkat så de senaste veckorna. Jag skall försöka ge en kortfattad sammanfattning av vad som har hänt sedan senast.

Det är inte bara Jens Byggmark som har varit nere i källaren, grävt lite djupare och vänt, även jag har fått känna på lite av livets baksida under de senaste veckorna. Egentligen började det redan när jag klev ut från Gardemoens flygplats vid hemkomsten från Spanien. En veritabel käftsmäll mötte mig så snart jag klev utanför dörrarna. -28°C visade termometern vilket var allt annat än underbart. Lyckligtvis möttes jag upp av min älskade sambo Terhi vilket värmde desto mer.
Planen var några dagars vila för att sedan köra igång med korta och riktigt hårda pass men efter några dagar killade det lite väl mycket i halsen för att det skulle kunna avskrivas som inbillning. Det var dock inte värre än att det släppte på några dagar så ingen värre skada skedd. Trodde jag!
Då kom den riktiga käftsmällen, magsjuka och en superdeff. Ett par dygn då jag endast kunde läppja på vatten för att inte totalockupera toaletten här hemma sätter definitivt sina spår i både kropp och själ.
Nu känns det dock som att jag är på banan igen och i morgon bör jag kunna vara tillbaka i verkligheten.