2 mars 2011

Pannan i djupa veck.

Mer död än levande
Just nu känns det som lite gubbig bitterhet verkligen är på sin plats. Jag verkar ha väldigt svårt att skrämma upp den gamla dieselmotorn så den klarar av att prestera de siffror som krävs för att vara med och leka på allvar när tävlingssäsongen drar i gång. Att gneta på "halvfort" och cykla runt en avlång sjö i skaplig fart ser jag inte som något större problem utan det är när det kommer till de moment då det krävs lite kortare men riktigt hårda insatser som jag har svårt att få till det.
Utan att i dagsläget ha en glasklar analys över varför jag har så fruktansvärt svårt att få till det kan jag bara konstatera att gubben helt enkelt är lite för klen i benen, utan att jag är sliten klarar jag inte av att trycka upp pulsen till önskad nivå och jag klarar helt enkelt inte av att hålla önskad effekt tillräckligt länge.
Ja analysen är väl heller inte så svår att göra, det räcker nog med att kika lite bakåt i träningsdagboken för att konstatera att det har tränats lite för bekvämt i vinter. Med den nivån jag ligger på just nu krävs en viktminskning på åtminstone sex-sju kilo för att gubben inte skall bli ett rundningsmärke när det börja gå undan på tävlingarna speciellt om det bär uppför.
Jag vet att det är drygt sex veckor kvar innan det är tävlingspremiär ute på Östgötaslätten och tur är väl det, än mer tur är att det inte finns en enda backe på den tävlingen.

Egentligen är det inte så allvarligt, det finns de som har mycket värre problem än att inte kunna cykla så fort de önskar men ibland när saker inte går så som man önskar är det gött att få gnälla av sig lite.
 
Lite knäckt men inte värre än att det går över till morgondagens pass.

28 feb. 2011

Mycket suffer och väldigt lite fest.

Jag hade innan dagens Sufferfest bestämt mig för att sätta ribban högt, det visade sig efter ett tag att den hade satts lite väl högt så det mesta av festen uteblev och kvar blev endast suffer.

Vaderna fick spännas så att det knakade i skinnet men det hjälpte föga när orken tog slut, dessvärre var det då en stund kvar av det som någon med sinne för humor kallar fest :-). Idag tog den festen slut ett par minuter in i tredje åttan men varningssignalerna hade då gjort sig påminda långt innan. Skulle förnuftet ha fått råda hade intensiteten sänkts en aning redan i mitten av den första åttan men som sagt var ribban sattes högt och jag rev på tredje. Något krampaktigt stapplade jag dock i mål uppe på ett aldrig så dimmigt Alpe d'Huez.
Vilodag i morgon och då skall det ätas lite extra för att se om depåerna kan fyllas på, det kan vara något sådant som fattas då jag normalt sett borde orka trycka upp pulsen högre än vad som var fallet idag.

 Nu är det dags att krama kudden så att jag orkar upp i morgon.

Som sagt idag var det mycket suffer.


Sov gott
/Tony

27 feb. 2011

Tränar igen

Äntligen är jag i gång med träningen igen, det skall erkännas att det fortfarande är lite tomt i musklerna och jag orkar inte trycka på så som jag skulle önska men det kommer nog nu när maten stannar där den skall. Körde mina sex 30s intervaller på Järnhästen idag och det var inte med ett leende på läpparna som de sista sekunderna på varje intervall genomfördes.
Med endast en dag kvar på penicillinkuren känns det ändå skönt att vara på banan och igång med träningen igen, förhoppningsvis dröjer det minst ett år innan jag är sjuk igen nästa gång.

Måndag i morgon och starten på ännu en härlig arbetsvecka, vi skall även hinna med att titta på en ny bil kanske blir det ett byte under veckan om priset blir det rätta. Efter det väntar en sufferfest på Järnhästen och då får jag se om gubbkroppen svara lite bättre.

Till sist lite SRM-data från dagens pass.

Kejsarens nya kläder

Idag kommer det att vara fullt upp. Först skall bilen tvättas sedan väntar några timmar med dubbeljakt från Holmenkollen och Kuurne-Brussel-Kuurne. Jag tänkte också klämma in ett pass på Järnhästen kompletterat med lite bålstyrka så det är bäst att jag lägger på en rem om allt skall hinnas med.

Då Sportful har designen klar för hur de kläder vi skall använda oss av under säsongen passar jag på att visa den. Modellen på kläderna är den samma som Team Saxobank-Sungard använder sig av och det jag hittills har sett av kläderna gör mig övertygad om att Italienarna har tänkt till ordentligt när modellen togs fram.

Tröja, jacka och byxor


Väst, dock med långt blixtlås för vår del :-)

Passar på att tacka alla som hjälper oss att göra denna satsning möjlig. Ingen nämnd och ingen glömd, det är många som har dragit sitt strå till stacken.