17 mars 2011

Friskis och Sjukis

Skaplig utsikt

Någon form av magsjuka härjar på vårt rum här på Mallorca. Min rumskamrat har tömt sig totalt och ser mer eller mindre ut som en jakthund i kroppen (krya på dig Ole och ta dig en Fernet till frukost). Själv jag är väl heller inte helt 100 men jag är åtminstone på benen och har varit ute under dagen och tagit en solskenstur på cykeln med lite gnetintervaller i några av de backar vi passerade under dagen. Den första kördes uppför "Militärbacken" och där var det efter gårdagens regn så halt att bakhjulet släppte ut ur kurvorna på vägen upp.
Efter en återsamling på toppen begav vi oss iväg mot Andraitx för att åka efter kusten mot Soller via ett litet stopp för fika i Valdemosa. Härliga väger med lagom lite trafik gjorde dagen till en underbar upplevelse.


Delar av gänget som jag tillbringade dagen med


Efter ett kort stopp för att dra på oss lite kläder på toppen av stigningen från Andraitx begav vi oss iväg mot det som de flesta längtade efter. Ett stopp för kaffe och macka i Valdemosa, där var det dock endast 10° och att sitta ute var inte att tänka på även om solen sken och gjorde sitt bästa för att värma oss.


Mätta och belåtna

När det gäller den nya cykeln så har den nu efter några dagar varit med på lite olika typer av cykling och än så länge finns det inget att klaga på. Efter att ha kört på i några utförslöpor och nästan tangerat 80 Km/h så kan jag bara säga att den känns riktigt fartstabil och får bara asfalten torka upp och hinna bli lite varm kanske det kan bli tresiffrigt på hastighetsmätaren innan jag åker hem.

Väl hemma var det några hårdingar som tog sig ett dopp i havet, själv tog jag en riktigt varm dusch.

Målar'n och Gotting tar ett dopp15 mars 2011

Snabbrapport.

Sitter i restaurangen på hotellet och svär över att Garmin connect ligger nere för renovering och och naturligtvis fungerar det inte att ladda ner filerna från Edge 800 direkt i WKO. En ordentlig sammanfattning av dagens tur kommer under morgondagen, så mycket kan jag avslöja att vi kom hem genomblöta och det var inte bara svett.

På väg uppför Calora

14 mars 2011

Distans, Dag 3

Edvin briljerar med ett snabbt depåstopp


Idag avverkades drygt 150 platta kilometrar, olyckligtvis tvingades vi passera ett ordentligt regnmoln som såg till att vi blev ordentligt genomsura innan solen åter tittade fram och gjorde så passet avslutades med mungiporna uppåt. Då farten på passet hölls låg fanns det mycket lagrad energi som skulle ut ur kroppen innan jag och Ove kunde slappna av tillräckligt för att heja fram Färjestad mot Brynäs i kvartsfinalen.

Hink och spade var det ja.
Det fick till följd att vi slog ihjäl någon timme med hink och spade på stranden för att skulptera och få utlopp för den lagrade energin. Kreativiteten bara flödade och för att fira detta konstverk luftas nu en en god Rioja vilken kan behövas för att tunna ut blodet då det skall spännas vader ordentligt under morgondagen. Piggen, Calobra och Soller (förmodligen från båda hållen) skall besegras och det kommer nog att ligga en del prestige i potten om jag känner mitt sällskap rätt.

Nu skall segern firas ordentligt innan sänggående. Grattis Färjestad!Efter regn kommer solsken

Efter att det har regnat lite under natten spricker himlen upp nu på morgonen. Solen tittar fram och asfalten torkar, så vi beslutade oss för att skjuta på starten någon timme för att på så vis slippa vattenstänk på ryggen.
En platt runda på cirka 5h väntar och det ser ut att bli en dag där även solbrännan får möjlighet att bättras på.
När det gäller den nya cykeln känns det så här långt som att den uppfyller förväntningarna med råge. Nu har jag endast kört på den en dag och det provocerades väl inte våldsamt hårt men av vad jag kände under gårdagen kan det bli nytt rekord på Piggen, om inte uppför så tror jag nerförskörningen kan bli något alldeles extra. Nu vankas ombyte och eventuellt en sista kopp kaffe innan vi drar ut

13 mars 2011

Liket lever

Efter att ha varit frånvarande under en tid är jag nu tillbaka i bloggvärlden.
Under en period med allt för mycket att göra och för lite timmar på dygnet har bloggandet fått stå tillbaka för andra saker. Bland annat letar jag efter en ny bil för ett tänkt bilbyte men att hitta lämpliga objekt är svårare än jg hade hoppats.

Hemma i Sverige har våren lyst med sin frånvaro så jag har styrt kosan mot Mallorca för att möta upp våren med lite cykling utan dubbdäck.
Första distanspasset tillsammans med killarna från Borås Ca är genomfört idag och en medeltemperatur på 18°C kan man inte klaga på.